כיצד מצליח האדם ובעלי החיים לשמור על חום גוף קבוע, והרי הסביבה משנה כל העת את מידות החום – ביום חם ובלילה קר, בקייץ החום מטפס כלפי מעלה ואילו בחורף הטמפ' צונחת כלפי מטה.
התשובה לדבר טמונה בכמה מנגנונים משוכללים ומופלאים אשר תפקידם הוא לווסת את רמת החום של הגוף.
בשעה שקר לנו אנו מגיבים ברעד, תגובה זו היא אינה סתמית, היא מיועדת לסייע לגוף להתמודד עם הקור. פעולת הרעידה כרוכה במאמץ גופני רב אשר כתוצאה מכך משתחחרת הרבה אנרגיה וחום הגוף עולה.
לעומת זאת כשחם לנו אנו מתחילים להזיע. תפקידה של הזיעה הוא להרטיב את העור וכך החום הבא במגע עם העור מתמקד באידוי הנוזלים וכך הגוף ניצל מידיו של החום. בעלי חיים שאין להם את מנגנון הזיעה משתמשים בהלחתה בכדי להתקרר – הם נושמים אוויר בקצב מהיר וכך האוויר מצנן את תוך הגוף החם. הכלבים אף משרבבים את לשונם החוצה בכדי שהרוק שעל גבי הלשון יתאדה וכך הגוף יתקרר במעט.
מנגנון נפלא נוסף הוא אופן זרימת הדם בתוך הגוף. בגופנו ישנם שני סוגים של כלי דם – העורקים הם כלי דם הנמצאים בתוככי הגוף, ואילו הורידים הם כלי דם הנמצאים ממש מתחת לפני העור. מתי שחם מאוד הדם מתחיל לזרום אל הלב דרך הורידים שהם צוננים מכיוון שהם כלי דם חיצוניים וכך הגוף מתקרר, וזו הסיבה שכשחם אנו מאדימים מכיוון שאז זרימת הדם נעשית ממש מתחת לפני העור. ואילו בשעה שקר זרימת הדם מתבצעת דרך העורקים הפנימיים אשר הם חמים מכיוון שהם אינם חיצוניים אלא הם נמצאים עמוק בתוך הגוף.